Primary Tooth Development in Infancy

Primary Tooth Development in Infancy: A Text and Atlas
P. Sema Aka, Murat Yagan, Nergis Canturk, Rukiye Dagalp
ISBN 9781482238518 – CAT# K23228

  • Fetal dönem ve süt çocuğu dişlerinin seri fotoğraflarını tüm detaylarıyla altı açıdan gösterir
  • Diş gelişiminin erken dönemlerini tanımlar
  • Dişlerden kimliklendirmeyi inceler
  • Fetal dönem ve süt çocuğunda yaş tahmini formüllerini içerir
  • Yaş tahmin yazılımına erişim sağlar

Primary Tooth Development in Infancy: A Text and Atlas, insanda diş oluşumunun ilk aşamasını tanımlamaktadır. Bir yaşına kadar fetal dönem ve süt çocuğuna ait 1.500’den fazla diş fotoğrafı içermektedir. Kitap, gelişim evrelerinin herbir adımını özlü açıklayıcı metinler eşliğinde fotoğraflarla sunmaktadır. Dişler labial, lingual, mesial, distal, incisal ve kök yönünden olmak üzere altı farklı açıdan fotoğraflanmış olup bazı vakalarda BT görüntüleri içermektedir.
İşlenen konular arasında primer diş gelişimi, insan dişini ayırt edici kıstaslar, doğrudan ve dolaylı ölçüm yöntemlerinin adli yönden önemi, dişlerden kimliklendirme ve yaş tahmini, ağız içi otopside dişle ilgili delillerin elde edilmesi ve yaş tahmini formülleri yer almaktadır. Kitapta ayrıca, taramalı elektron mikroskobuyla çekilen fotoğraflar eşliğinde rahim içi yaşamla ilgili olarak yenidoğan çizgisi kavramı ele alınmaktadır.
Diş ölçümlerinden yaş tahmini için ekte sunulan program bu kitaptaki gereçlerle birlikte kullanılabilmektedir. Uzman bir ekip tarafından özenle hazırlanan bu atlas odontologlar, pediyatristler, pedodontistler, adli bilimciler ve dental antropologlar için kıymetli bir araç niteliği taşımaktadır.

Daha Fazla…

shadow

Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yazın